Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Shinto og buddhismen

ChizenChizen

Buddhismen var ikke den første religion i historien. Hvor buddhismen kom frem har den ikke kun påvirket samfundet og kulturen, men også ladet sig påvirke og inspirere. Mødet med andre religioner har ikke sjældent skabt en synergi og et samspil – naturligvis hovedsageligt for religioner med lignende filosofiske grundtræk.

Da buddhismen kom til Japan mødte den således lokale religioner, herunder Shinto. Shintos mange traditioner og skikke har sat sit præg på den japanske buddhisme. Vi kan endog genfinde elementer fra Shinto ceremonier i de esoteriske praksisser i f.eks. Tendai.

Jeg fandt ikke mindst nødvendighed i at beskrive Shinto i det religionen ofte forveksles med buddhismen (prøv at Google Shinto billeder – en del billeder vil have en siddende Buddha). Mange japanere skelner heller ikke mellem religionerne så kun ved lidt dybere indsigt finder man den egentlige forskel.

Find nedenfor en række artikler omkring Shinto og dets samspil med buddhismen. De er skrevet med det formål at give et ekstra fundament til den japanske buddhisme og forståelsen af hvorfor vi gør som vi gør i vores praksis.