Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Hvad er meditation?

Meditation er langt mere end et modefænomen og mindfulness. Læs nedenfor artikler om meditation, om at komme igang og hvordan samt lidt om alternative meditationsformer. Her er alt samlet et sted til dig.

ChizenChizen

røgelse3Meditation er kendt fra mange forskellige religioner. Mange kender kun meditation fra buddhisme, men også kristendom og islam gør brug af meditation.  Faktisk betyder religionen ikke noget i denne sammenhæng. Meditation er udelukkende et værktøj til at styre sindet. Ingen skaber er involveret i forbindelse med meditation; du arbejder udelukkende med dig selv og dit sind

Når meditation typisk beskrives ud fra en buddhistisk vinkel, skyldes det, at målet med meditation i buddhismen er, at øve os i at leve i nuet, bekæmpe dårlige vaner og skabe et mentalt overblik, som giver dig mulighed for at handle fornuftigt i enhver tænkelig situation. Buddhistisk meditation har ikke til formål at tilbede eller tilfredsstille en skaber; buddhister redder sig selv og holder sindet roligt og balanceret.

Alle, uanset religion, kan have glæde af meditation. Læs her om meditation, hvorfor det er godt, hvilke problemer man møder og ikke mindst: Hvordan kommer du i gang ?