Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Hvorfor meditation?

ChizenChizen

Meditation er et frikvarter fra dagens støj. Dit sind og væsen påvirkes ustandseligt af dine medmennesker, radio, tv, computer osv. Du skal hele tiden tage stilling til impulser og selv om du ikke

Beautiful African American girl sitting on floor meditating. Shot with Canon 20D.

føler dig forstyrret, så har du ikke mental ro. Selv når du sover, vil du typisk have drømme. Her vil din hjerne forsøge at bearbejde dagens aktiviteter og spekulationer.  Under meditation bringer du din krop ned i omdrejninger og ikke mindst dit hoved befris for unødige tanker og bekymringer. Du fjerner enhver fokus på kroppens behov og tillader sindet selv at komme til orde. Ved ikke at starte nye tanker, tillader du dit sind at gøre hvad sindet har behov for at rydde op i det mentale rod.

Meditation er en fantastisk stressfjerner. Meditation fjerner ikke stress direkte. Men den giver dit sind fred til at finde frem til, hvorfor din stress overhovedet er fremkommet.

Meditation arbejder ubevidst for at finde og behandle årsagen til din stress.  Al forskning tyder på, at meditation er et fantastisk værktøj til at fjerne stress gennem, men med hovedvægt på forebyggelse.

Folk, som har mediteret en periode, rapporterer også om andre fordele ved meditation:

happy young woman with arms outstretchedMen lad os nu være ærlige: Ikke alle problemer løses med meditation.  Meditation er et værktøj til at bringe sindet ned i omdrejninger, så de fleste problemer kan løses. Meditation kan ikke bearbejde dine psykologiske problemer, – her skal du have hjælp fra en professionel. Problemer, som du ellers ville kunne løse ved almindeligt overskud, vil du dog kunne ordne med meditation.

Gennem meditation opbygges en opmærksomhed, som kan kendetegnes ved en større tilstedeværelse i nuet. Du får mulighed for at være til stede her og nu frem for at hele tiden, at flygte til fortidens hændelser eller til hvad du har planlagt til fremtiden. Din tilstedeværelse i nuet minimerer også risikoen for uhensigtsmæssige og utilsigtede handlinger overfor dig selv og andre.

Frisk opmærksomhed er fornuftig grobund for koncentration og ro i sindet, som udbygges og lettere og lettere fastholdes. Du kan lettere følge med i flere aktiviteter og “multitasker” bedre.

Friskheden i opmærksomheden og den nye oplevede indre ro, kan sammenlignes med at finde de høje gear i en bil efter hele livet at have kørt i første gear.

Ønsker du at lære at meditere, så kan du tilmelde dig mit kursus gratis online meditationskursus.