Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Hvorfor er det svært at finde buddhisme i Danmark ?

ChizenChizen

Du har fundet denne hjemmeside og du har måske hørt om buddhisme i TV eller haft det som tema i skolen. DR2 har for år tilbage haft en tema aften omkring buddhisme, men selv disse timer viser kun et meget lille billede af, hvad der foregår omkring buddhismen.

Buddhisme er ikke så udbredt som f.eks. kristendom. Derfor kan det godt være en større opgave at finde et sted at praktisere buddhisme. En søgning på nettet vil ofte resultere i links til små grupper og mange af disse vil ikke længere eksistere.

Det er desværre helt normalt, at folk finder sammen i små grupper (ikke nødvendigvis buddhistiske grupper, sanghaer), men lige så almindeligt at interessen falder, da der ikke er nogen inspirationskilde til at udfordre eller lede hver enkelt gennem junglen af buddhistiske tekster. Dette er ikke kun sådan i Danmark, men også resten af europa, – og Vesten i øvrigt.

Enhver begyndelse er svær. Mennesker har de bedste intentioner, men det kræver stor indsats at holde en gruppe motiveret og der skal være en form for leder, som i sagens natur er nød til at bruge meget tid på at finde tekster, som gruppen kan læse og diskutere sammen.

Hvis du søger efter noget svarende til en kristen gudstjeneste, er der faktisk ikke mange muligheder. I buddhismen findes der mange ceremonier, men få kan (og har lov til) at udføre dem. Der er heller ikke mange buddhistiske skoler i Danmark, som anvender ceremonier bortset fra templer med f.eks. asiatiske præster eller munke, d.v.s. tilflyttere.

Du kan dog opleve en original japansk ceremoni i Tendai skolen (se http://www.tendai.dk), som, trods den japanske herkomst, ledes af danske ordinerede præster. Udover daglige ceremonier, udføres andre historiske praksiser, som kan være meget farverige.

Selv hvis ceremonierne ikke er, hvad du går efter, kan det være svært nok at finde et sted nær dit hjem, hvor buddhismen undervises.

Jeg hjælper gerne med at finde et sted eller med at koordinere kontakt med andre, hvis du søger forgæves.