Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Om at tage tilflugt

ChizenChizen

Bliver du med tiden overbevist om, at du aldrig skulle have været kristen, eller hvad du nu er, kan du tage tilflugt til buddhismen. Det svarer lidt til en kombineret dåb og konfirmation.

IMG_2598Tilflugtsceremonien er lige så gammel som selve Buddhismen. I Buddhaens dage vandrede han fra by til by i det nordlige Indien og hver gang han kom til en ny by, blev han mødt af nysgerrige spirituelle søgende. Når folk så havde hørt ham tale, ville de tage tilflugt; ’Jeg går til Buddhaen for tilflugt, jeg går til Dharmaen for tilflugt, jeg går til Sanghaen for tilflugt’. Det betyder simpelthen, at man accepterer den arbejdshypotese Buddhaen har opsat; at han virkelig har knækket koden så at sige – løst mysteriet om menneskets lidelse. Den buddhistiske tilflugt betyder lige præcis så meget, som du ønsker den skal betyde. Du kan deltage i dit første buddistiske arrangement overhovedet og tage tilflugt hvis ellers læreren eller præsten er der.

Omkring det at tage tilflugt, vil jeg dog bede dig overveje følgende:

Efter min mening, bør du IKKE tage tilflugt hvis:

tilflugt3Kriterierne for at få lov til at tage tilflugt er meget forskellige. Der findes mindst en skole, som giver tilflugt til enhver som stiller sig i en kø efter et foredrag. Det er efter min mening ikke seriøst, men teknisk set heller ikke forkert. Faktisk kan enhver kalde sig buddhist som har sagt “jeg tager tilflugt i Buddhaen, jeg tager tilflugt i Sanghaen, jeg tager tilflugt i Dharmaen” 3 gange. Men hvorfor ikke hylde øjeblikket og lade andre dedikerede være vidner som ved enhver anden dåb/konfirmation?

I Tendai giver vi kun tilflugt til folk, som kan vise og udtrykke deres ønske om en tilflugt. Det sker gennem et basalt kendskab til buddhismen, som kan opnås via et af vore online kurser eller gennem kontakt til en præst for en periode. Vi vil gerne sikre os at folk ved hvad de går ind til.