Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Sådan starter du

ChizenChizen

Hvis du ønsker at se om buddhismen er noget for dig, så kan jeg anbefale dig at starte som jeg gjorde. Jeg tror ikke, jeg kunne have gjort det meget anderledes.

Du behøver absolut ikke at kaste din kristne tro (eller hvad du nu måtte have) væk, inden du besøger et tempel.

Ingen buddhister forventer at man skifter tro den første aften og har du ramt en fornuftig buddhistisk gruppe (som vel 99,9% er), presses du heller ikke til noget, du ikke har lyst til. Bliver det for mystisk eller er det ikke dig, så har du højst spildt en aften.

Jeg besøgte en buddhistisk gruppe på en introduktionsaften (de fleste har deres programmer liggende på nettet). Jeg synes, at det er meget vigtigt, at det første besøg lægges på en dedikeret introduktionsaften, hvis en sådan findes for gruppen. Her får du en langt behageligere introduktion og forklaring til, hvad der sker og hvorfor. Jeg har mange aftener siddet og set helt nye til “normale” arrangementer. Selv om de får en forklaring efterfølgende, sker der for mange ting, som man ikke kan bruge til noget uden introduktion. Det vil fungere for nogle, men ikke for de fleste.

Herefter er det egentlig bare at gøre det til en ugentlig begivenhed (eller oftere) at køre samme sted hen. Kan du ikke lide lugten i bageriet, så finder du en anden gruppe og prøver igen. Sanghaerne er meget forskellige i organisation og kultur, så der er helt sikkert også en for dig.

Held og lykke på vejen. Jeg tør godt love dig, at vejen er spændende.