Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Ofte stillede spørgsmål

Det er helt naturligt at have spørgsmål til buddhismen. Nedenfor finder du svar på de mest stillede spørgsmål. Har du også et spørgsmål - så skriv til mig på chizen@chizen.dk

ChizenChizen

Da min interesse for buddhismen startede, havde jeg mange spørgsmål og fandt kun få svar. Jeg har samlet nogle af dem nedenfor til glæde for dig, som måtte have samme spørgsmål. Listen over spørgsmål skulle gerne over tid dække de almindelige spørgsmål, som man typisk har til religionen.

Spørgsmålene er sjovt nok hovedsageligt bekymringer om, hvorvidt man forbryder sig ved en given handling. Se derfor også min artikel om årsag og virkning.

Husk dog altid at alle spørgsmål har mange svar. Du vil derfor sagtens kunne finde andre buddhister med et helt andet svar. Det skyldes hovedsageligt, at de buddhistiske tekster ikke foreskriver eller dikterer hvad der er ret og ej på et særligt detaljeret niveau. Alligevel er stort set alle buddhistiske retninger rimeligt enige om, hvordan buddhismen forholder sig til en række forhold. Det betyder ikke, at hverken mit eller det konkurrerende svar er forkert, – det er et spørgsmål om personlig erfaring omkring emnet. Husk derfor altid at krydschecke spørgsmålene med dine egne erfaringer over tid. På sigt vil kun dit svar være det rigtige for dig, da det er, hvad du oplever.

Har du et spørgsmål, som du mener falder ind under kategorien, så skriv endelig til mig.