Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Er der liv efter døden ?

ChizenChizen

Genfødsel er en svær ting at have en holdning til. Man er tilbøjelig til at kigge på ens nuværende person og med genfødsel forvente at selvsamme person, dukker op i et kommende liv.

Genfødsel skal ikke opfattes på denne måde. Din krop vil efter din død forsvinde og aldrig komme tilbage. Men din energi vil for evigt være tilstede. Det er din energi som manifesterer sig som menneske, men sagtens kunne manifestere sig som et andet væsen. Styret af loven om årsag og virkning (karma), vil din energi styres i en bestemt retning.

Det svarer til ild som vandrer fra lys til lys. Du ser ikke den samme flamme, men den ene flamme var styret af en tidligere. Observer også en billard kugle som rammer en anden. Den første bliver ikke den anden, men vinklen, hvor med den rammer den anden kugle , har betydning for den anden kugles fremdrift.

I buddhismen er genfødsel af personer mindre vigtig. Begrebet er langt større. Alt fødes, lever og dør. Hver time, hvert minut, hvert sekund. Alt hvad du laver og oplever startes og ender. Livet er en lang film, hvor hvert billede i filmen er fremtid, bliver til nutid og med det samme fortid. Årstider fødes, er og dør.

Husk dog at spørgsmålet er ret irrelevant. Vi finder aldrig et fornuftigt svar, vi kan bruge til noget. Det er langt vigtigere at bekymre sig om dette liv og om hvordan vi kan få mest ud af det, til glæde for så mange som muligt.