Chizen.dk

Hovedmenu


I denne sektion


Om mig…

ChizenChizen

chizenLige siden jeg blev fortrolig med buddhismen, har jeg søgt efter en vej at formidle religionen videre. Buddhisme i Vesten kan kun vokse, ved at vi hver gør vores, for at andre kan være med. Et stort kvalitetsstempel er ikke at missionere for religionen, – det var det faktum, hvorfra min største tillid til buddhismen kom.

Jeg har taget buddhismen til mig og du kan læse om rejsen i denne artikel.

På denne hjemmeside finder du en let tilgængelig introduktion til buddhismen, som jeg selv ønskede at den skulle have været tilgængelig, da jeg startede. Buddhisme handler nemlig om dig og mig og ikke kun om munke i Østen.

Kig dig omkring, bliv inspireret, vær kritisk – og gør som Buddhaen ønskede – afprøv selv læren!

I håb om at du får glæde af materialet, ønsker jeg dig god fornøjelse!Siden hedder chizen.dk, fordi Chizen er mit buddhistiske navn i Tendai skolen. Jeg bruger ikke navnet uden for sanghaen, men til hjemmesiden passer det meget godt, idet min ellers almindelige person og navn er sidens indhold uvedkommende. Chizen er japansk og betyder Dydig Visdom.

Har du spørgsmål, ønsker til denne hjemmeside, korrektioner eller vil du have hjælpe til at komme i gang med buddhisme, høre mere om det, få et tips om hvor du kan gå hen, ja hvad du nu måtte have på hjertet, så kan du skrive til mig på chizen@chizen.dk.

Chizen Bjarne Maschoreck